Article_Top_970x250

Zeničanka prije samoubojstva: "Nemam cilja, nemam više volje za životom"

nagovijestila suicid

Zeničanka prije samoubojstva: "Nemam cilja, nemam više volje za životom"

ruj 04, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Facebook

U stambenom kompleksu Makovi na Crkvičkom Brdu u Zenici dogodio se nezapamćen slučaj samoubojstva kada si je Naida Čičak (22) oduzela život aktiviranjem ručne bombe. Tragedija se dogodila na četvrtom katu zgrade u kojoj je djevojka živjela.

Prema riječima Aldine Alić, glasnogovornice Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojske županije (ZDŽ), tragedija se dogodila preksinoć, sat poslije ponoći. 

- Do tragedije je došlo aktiviranjem eksplozivne naprave, a vjerojatno se radi o ručnoj bombi. Tom prilikom nastupila je smrt Zeničanke, koja je u tom trenutku bila sama u stanu - kaže Alić.

Od Adisa Goluba, koji je poznavao stradalu Zeničanku, Avaz doznaje da je radila u jednom ugostiteljskom objektu.

- Radila je u kafiću, bila je super djevojka, normalna. Živjela je u tom stanu pod najmom. Svi smo u šoku nakon saznanja da je počinila samoubojstvo – kaže Golub.

Poruka koju je Naida poslala prijatelju

Poruka koju je Naida poslala prijatelju (FOTO: Printscreen)

Da je Čičak ipak bila u depresiji, vidi se iz prepiske s prijateljem na Instagramu. Nesretna Zeničanka nagovijestila je da bi si mogla oduzeti život. 

- Budućnost je gora, bolan. Ne razumiješ ti mene, ja više nemam volje nizašta. Nemam ništa u životu, nemam cilj, sve mi je bezveze, prazno, fuj… - napisala je Čičak u prepisci s prijateljem.

Vrata stana u kojem se dogodila tragedija bila su zapečaćena, a ispred njih još su bili vidljivi tragovi krvi stradale Zeničanke.

Ekipa Dnevnog avaza posjetila je jučer lamelu A kompleksa Makovi. Prema riječima prve susjede nesretne Čičak, kada je čula jaku eksploziju, nije smjela otvoriti vrata.

- Čula sam da je nešto eksplodiralo. Nisam smjela izaći niti otvoriti vrata. Kada sam se pribrala, otvorila sam vrata i vidjela dim. Mislila sam da je eksplodirala boca, obukla sam se ako budemo morali izaći iz zgrade. Ubrzo su došle policija i Hitna pomoć. Kada sam čula da se ubila susjeda, skamenila sam se – govori za Avaz.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250