Article_Top_970x250

Žižović okupio 'Plemiće': Imamo dovoljno kvalitete napasti obje titule

Nogometaši Zrinjskog

Žižović okupio 'Plemiće': Imamo dovoljno kvalitete napasti obje titule

sij 13, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: FENA

Nogometaši Zrinjskog okupili su se u ponedjeljak na stadionu pod Bijelim brijegom gdje su odradili prvi trening u novoj godini.

- Vidim da su momci raspoloženi, svi su zdravi, što je najbitnije, i nadam se da će tako ostati. Odazvala su se 33 igrač, priključilo smo i nekoliko omladinaca, a u hodu ćemo pokušati riješiti igrački kadar i nadam se da ćemo do odlaska u Umag na desetodnevne pripreme imati ekipu koja će iznijeti teret prvenstva i Kupa u ovoj sezoni - kazao je trener Zrinjskog Mladen Žižović.

Na prvom treningu pojavila su se i dva nova imena - 24-godišnji branič Josip Ćorluka te 20-godišnji vratar Dinko Horkaš. Tu su i povratnici Miloš Filipović i Nemanja Bilbija, dok su klub napustili Ivan Lendrić, Staniša Mandić i Jasmin Čeliković.

Po Žižovićevim riječima, do početka sezone vjerojatno će biti još nekoliko dolazaka i odlazaka. Zrinjski prije svega mora riješiti pitanje napadača s obzirom da je Petar Kunić jedini igrač u kadru koji pokriva tu poziciju.

- Nećemo žuriti. Ne bih dovodio igrače istog kvaliteta kakve već imamo. Pokušat ćemo dovesti nekoga boljeg. Ako u tome ne uspijemo fokusirat ćemo se na ono što imamo. Nije lako na zimu naći dobrog napadača, postoje neka imena koja bih volio vidjeti u Mostaru, ali ne bih ih u ovom trenutku previše isticao - ustvrdio je trener Zrinjskog.

Nakon jesenske polusezone Zrinjski je peti na ljestvici Premijer lige BiH s pet bodova zaostatka za vodećim Sarajevom što, po Žižovićevim riječima, ne zadovoljava ambicije kluba.

- Ne bih upadao u zamku da kažem da smo najbolji. Vidjeli ste kako je to bilo prošle sezone kada je Zrinjski po imenima i prezimenima bio svrstan među najveće konkurente, ne treba nam to u ovom trenutku. Smatram da imamo dovoljno kvalitete da napadnemo obje titule, ali, kažem još jednom, neću ništa obećavati - istaknuo je Žižović.

Zrinjski će sljedeće tri dana provesti u Mostaru, a nakon toga momčad seli u Međugorje gdje će se zadržati do 29. siječnja.

Do kraja mjeseca planirane su tri prijateljske utakmice, prva već 19. siječnja protiv hrvatskog prvoligaša Varaždina, a zatim dvije utakmice na Memorijalu Andrije Ankovića u Gabeli 24. i 25. siječnja, piše FENA.

Dnevnik.ba