Article_Top_970x250

ŽO HDZ BiH Soli: Formiranje neustavne Vlade nastavak je izrugivanja ustavu i zakonu

priopćenje

ŽO HDZ BiH Soli: Formiranje neustavne Vlade nastavak je izrugivanja ustavu i zakonu

stu 07, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: HDZ BiH

Izjava premijera neustavne Vlade Denijala Tulumovića kako mu je žao zbog činjenice da u novom sazivu Vlade, koju je upravo on predložio, nema Hrvata i da se ne osjeća odgovornim nastavak je izrugivanja Ustavu i Zakonu, stoji u uvodu priopćenje Županijskog odbora HDZ-a BiH Soli.

Posebice žalosti što se na vrlo ružan način želi dodatno podcrtati kako su politički dužnosnici koji su sudjelovali u formiranju neustavne vlade svjesni što su napravili, ali da i dalje funkcioniraju i na takav način šalju poruku da se prava jednog naroda mogu kršiti bez ikakvih posljedica.

Još jednom podsjećamo premijera Tulumovića da je upravo on predložio sastav Vlade i da je već tada na samoj sjednici Skupštine upozoren na činjenicu da nema niti jednog prijedloga za ministra iz hrvatskog naroda, te na takav način podjednako snosi odgovornost kao i oni koji su donijeli odluku.

Posebice želimo sa žaljenjem naglasiti da nikakav dodatni dijalog nije uspostavljen s predstavnicima hrvatske zajednice na području Tuzlanske županije, što obeshrabruje, stoji u priopćenju. 

Dnevnik.ba